För den som behöver se över sina kostnader för el är det en bra idé att börja med att titta på hur man värmer upp bostaden. När man ordnat den saken är det vettigt att se över all belysning. Vilka ljuskällor har du i dina armaturer och hur fungerar de? Räcker de gott och väl ljusmässigt eller har du egentligen för mörkt hemma?

Det finns definitivt besparingar att göra i form av minskade elräkningar. En led panel drar i genomsnitt 80% mindre ström än en traditionell glödlampa. Den är dyrare i inköp sett i kronor och ören men eftersom den håller i 15000 timmar mot glödlampans 1000 finns inga vinster att göra genom att köpa glödlampa ändå.

 

Vad är en led panel?

Ledbelysning saknar glödtråd och består istället av lysdioder. Att de saknar glödtråd är bara det en fördel eftersom det ofta är den som gått sönder då en glödlampa ger upp andan. De saknar också innehåll av farliga och obehagliga ämnen som bly och kvicksilver. De alstrar väldigt lite värme, de håller oerhört länge och de förbrukar mycket lite energi. Det finns led paneler som kan dimmas så kontrollera detta innan du handlar.

 

Hur väljer man rätt led panel?

De allra flesta ledpaneler har en “översättningstabell” i beskrivning och på förpackningen. Många av oss är inställda sedan länge på de värden som ges på de gammalmodiga glödlamporna och då hjälper det att man kan läsa vad som fungerar. Ledpaneler finns i en mängd modeller och storlekar på https://ledmegastore.se/

Eftersom de nästan inte alstrar någon värme kan de monteras överallt utan risk för överhettning.

De flesta av oss önskar maximal kvalitet och minimala priser. Ledbelysning är lite dyrare i inköp men enormt mycket billigare i längden. Bra för miljön och bra för din plånbok. Ett klart framsteg för teknik och belysning.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *