Värmepump

Att välja bland värmepumpar

Att välja bland värmepumpar

Det är inte så lätt för en lekman när det kommer till uppvärmning av hus. Det finns så många olika varianter och alla företag i branschen hävdar att de är bäst. Så hur gör man för att hitta rätt i djungeln av information? Ett sätt att värma upp hus är med hjälp av värmepumpar. Där finns ett flertal olika system som man kan använda sig av.

 

Bergvärmepumpar

Här finns det mycket pengar att spara enligt alla som arbetar med systemen. Ända upp till runt 85% av kostnaden. Bervärmepumpen drivs ofta av solenergi som är en naturlig och miljövänlig värmekälla. Det möjliggör också minskning av CO2-utsläpp, vilket blir allt viktigare. 

Solvärmen lagras ofta i berget men kan även lagras i både sjöar och i jorden. Vilket som passar bäst beror helt enkelt på var man bor. En slang fylld med vatten placeras i berget. Vattnet värms upp och transporteras till värmepumpen för att sedan fördelas i huset. Vill man kan man faktiskt kombinera bergvärme med solenergi.

 

 

Argument som håller för bergvärme

Det finns flera fördelar med bergvärme, men det första skulle många säga är just den ekonomiska besparingen. Pengar som kan läggas på annat som exempelvis renovering eller utbyggnad av huset, och i förlängningen ökar det även värdet och sparar pengar. Ett annat bra argument är att man inte behöver att fylla på bränsle eller hålla koll på oljepannan. Bergvärmen sköter sig helt själv. 

Det innebär att man kan åka iväg under en lite längre period på vintern utan att behöva oroa sig för att ledningarna ska frysa. Man kan dessutom känna sig nöjd med att ha valt ett miljövänligt alternativ för både hem och familj.

Ett sätt få mer information är att googla på Värmepumpar. På internet finns massor av viktig kunskap. Dessutom finns det många företag man kan kontakta om man vill veta mer om ämnet.