Med alla nya uppfinningar har det ständigt ökats på med olika batterier vi måste ha hemma. Förr var det mest batterier till ficklampan och till bilen som man tänkte på när man behövde ett batteri. Numera är det alla sorters saker, som hörapparater, leksaker och bilnycklar. Även stora maskiner, som normalt drivs med ström, har nu fått sina egna, kraftfulla batterier. På så sätt kan man använda elverktyg sladdlöst, och behöver bara batteriladdare att ge dem ny kraft med. Det finns möjligheter att köpa alla dessa olika batterier och laddare online från ett och samma ställe, på en särskild hemsida. Du kan köpa mer än ett batteri, och det är praktiskt.

 

Små och stora

Att till och med gräsklipparen går på batteri, är en fantastisk sak för miljön. Man behöver inte längre tanka den med drivmedel och man slipper avgaser. Att slippa använda sladdar till elverktygen har också underlättat mycket. Man kommer åt att arbeta även på svårtillgängliga ställen och man riskerar inte att klippa sönder en sladd. Man måste bara köpa rätt laddare. Många specialverktyg har sin egen laddare, som bara passar till just ett visst batteri. Kraftfulla batterier till elverktyg är i och för sig ofta mycket stora, men de ska också hålla för en rejäl dos jobb, så att de inte behöver laddas hela tiden. Gå in på en bra hemsida och fyll på med de batterier och laddare du behöver.

 

 

Batterier som varar länge

Sedan har vi de små batterierna, inte att förglömma. Det lilla batteriet till klockan eller till hörapparaten tar inte stor plats, men det är kraftfullt och håller länge. Dessa små batterier i bilnycklar och hörapparater är inte uppladdningsbara, men i gengäld kan de vara i upp till tio år. De är fulla med kraft. Vi använder dem i vardagen, de är mycket praktiska och de väger nästan inget.