borosilikatglas

Borosilikatglas är glaset med många användningsområden

Borosilikatglas är glaset med många användningsområden

editorial

Mirit Glas är ett av de ledande företagen i Skandinavien när det gäller tillverkning av olika sorters glas till alla ändamål. Företaget har en lång historia och under tre generationer har man under 70 år producerat glas till företag och industrin. Inget uppdrag är för stort eller för litet då man tillverkar allt från stora serier till mindre delar.

Borosilikatglas har många namn och lika många användningsområden. 

Borosilikatglas, Tempax, Duran, Simax och Pyrex. Borosilikatglas har många olika namn och användningsområdet är mycket brett. Glaset används i allt från diverse industriartiklar till synglas och belysningsglas. Glasets tåliga egenskaper gör att det klarar väldigt stora temperaturskillnader vilket gör det lämpligt för höga temperaturer. Glasets höga kemiska resistens gör att det går utmärkt att använda i samband med starka kemikalier. 

borosilikatglas

Mirit Glas kan bearbeta Borosilikatglas på flera sätt där några av metoderna är kantbearbetning, UV-limning, målning, laminering och många fler. Utöver Borosilikatglas så tillverkar företaget mängder av olika varianter av glas. Displayglas som även kallas coverglas, displaypanelglas m.m använda inom transport, medicinalindustrin och elektronik. Glasrör och stavar används bl.a för vatten- och oljenivåglas i fartyg. Härdat glas som har en större motståndskraft mot både tryck och temperaturer och om det går sönder så är det i små ofarliga delar. Synglas eller siktglas används i många fall till att övervaka en process med vätska i en behållare. Synglaset gör att man kan kontrollera processer med gaser, mängder och temperaturer utifrån.

Mirit Glas är som sagt ett mycket pålitligt företag med lång erfarenhet i branschen och med sin stora kunskap inom tillverkningen av glas så är man ledande i Skandinavien. Företaget är danskt och privatägt och det enda i Skandinavien som kemiskt kan härda glas. För att kontakta företaget så är ett bra tips att besöka hemsidan där all information finns och där ser man även alla produkter som de kan erbjuda.