advertorial

Dålig syn kommer smygande, och en dag upptäcker du att det är alltför svårt att läsa tidningen eller se broderimönstret ordentligt. Det kan också hända att du undviker att läsa böcker för att det känns strängt eller att du får huvudvärk. Boka tid hos din optiker snarast, så får du hjälp att kunna se bra igen.

Om optikern misstänker att du har något problem med dina ögon som behöver kollas upp, kan du få remiss till en ögonspecialist i stockholm. Det är en trygghet att du får din ögonhälsa undersökt, och i vilket fall som helst behöver du säkert nya glasögon också.

De bästa åtgärderna för dig

En skicklig läkare kan exempelvis operera dig för grå starr. Det är ett rutiningrepp som inte tar lång tid alls och är inget att oroa sig för. Under operationen får du bedövning och även en lugnande tablett så att du slappnar av. Man räknar med att en starroperation tar en kvart.

Vid grå starr är ögats lins grumlig och det ger dålig syn. Det man gör vid operationen är att byta ut ögats lins mot en konstgjord. På ögonkliniken får du professionell hjälp av en expert, och med den åtgärd som är det bästa för dig. 

 

ögonspecialist

 

Ögondroppar och nya glasögon

Efter en operation av grå starr ska du använda ögondroppar hemma i ett antal dagar, och sedan kommer du tillbaka till optikern för att prova ut nya glasögon. Du kommer att uppleva en stor befrielse när du äntligen kan läsa skyltar och texter obehindrat igen. Du kan ägna dig åt dina intressen utan att få huvudvärk när du har åtgärdat det som är fel med ögonen.

Gå inte och dra med dina synbesvär, för det är enkelt för specialister att åtgärda dem så att du kan se ordentligt. Synen är en stor del av livskvaliteten för alla.