På en skylt utanför porten står det: Tandläkare Sollentuna. Vad som döljer sig där bakom kan vara en liten enskild praktik, eller en mycket stor praktik med ett flertal tandläkare och andra yrkesverksamma inom tandvården. För hur man lägger upp en praktik är helt beroende på beslut som rör etableringen. 

Vilken typ av klinik som är bäst avgör bara du själv. Ibland kan det kännas tryggt att ha din tandläkare på en större klinik där du blandas med mängden och känner att du är en av alla dem som får sina tänder undersökta och åtgärdade. Eller så föredrar du en mindre klinik där det endast finns en tandläkare, och tycker att det är så det ska vara.

 

Nära en större ort

Att ha sin praktik i eller nära en större ort kan ha sina fördelar. Oftast finns det stora möjligheter för att kunna utbilda sig och även för att kunna hålla sina kunskaper uppdaterade. Det kan ske genom kurser, föreläsningar eller mässor. Men ibland finns det även yrkesnätverk där du som tandläkare i en storstadsnära ort som Sollentuna kan få vara med. Där kan du få tips, och umgås med dem som har samma yrke som du.  

 

 

Utbildning och personlig lämplighet

För att kunna bli en riktigt bra tandläkare krävs det en lång och mycket ingående utbildning. Men det är även ett krav att du kan interagera med dina patienter genom samtal.

Du som tandläkare behöver kunna få information som kan leda dig rätt gällande diagnoser. Och du behöver också kunna vara en lugn och trygg person som småpratar med patienten. En patient som inte tycker om det som ska ske, eller som till och med lider av tandläkarskräck och inte trivs alls på kliniken, för dem ska du vara en stabil pelare som de känner att de kan lita på.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *