entresol

Entresol ger dig mer yta

Entresol ger dig mer yta

Brist på yta är något som många företag lider av. Ibland för att det inte finns mer yta att få, även om man vill. Och ibland handlar det om att man helt enkelt inte har råd med mer yta. Men det finns en lösning som många inte tänker på. Med en entresol kan du få en ökad golvyta utan att öka ytan som du äger eller betalar för, och dessutom utan att behöva göra något drastiskt som att höja taket eller bygga fler våningar på huset.  

En entresol är som en stor balkong inomhus. Det är inte en hel våning utan ett delvis våningsplan där du kan stå och se ner på våningen under. Fördelen med att ha en sådan våning är att det är lätt att fästa en enklare stege eller trappa, istället för att börja göra åverkan på husets skal genom att göra ett trapphus. Ytterligare fördel är att du kan använda dig av en truck eller lyftanordning för att lyfta upp det du vill på entresolen, och även lyfta ner det igen.

 

 

Fördelar med ett halvplan

Det är vanligt att använda sig av entresol på företag som vill ha extra golvyta för förvaring av något slag. Men entresol är också något som används på köpcentrum, sjukhus, bibliotek och butiker där man vill kunna erbjuda ett enklare sätt för besökaren att ta sig upp och ner. Det är även ett mycket trevligt och bra sätt att få en överblick över hela lokalen som brukar uppskattas speciellt av besökare på museum och restauranger.

Om du går i tankarna att bygga en entresol så är det viktigt att du först tar reda på vilka regler som gäller för entresol och även vad som gäller för din fastighet, ifall du inte äger den. En hyresvärd kan se nyttan med en entresol men inte uppskatta byggnationen.