Är vi samma människor när vi vaknar och när vi sedan går och lägger oss i slutet av dagen?

Se tillbaka på ditt liv. Du kommer säkert både skratta och känna medlidande för den du var för, säg, tio år sedan. På många sätt är denna person någon annan än den du är idag. Du har lärt dig så mycket under det gångna decenniet. Kanske kan du till och med säga att du inte avundas ditt forna jag inför allt det lärande som väntade.
Som tur är så kan vi inte blicka framåt i tiden. Då skulle ingen av oss kanske mäkta med alla de utmaningar och lärdomar som väntade.

För att återkomma till detta inläggs utgångspunkt: Är du samma person på morgonen som på kvällen?
Svaret borde vara att du inte är det. Den där förändringen som vi just tittade på, den gällande dig för tio år sedan, skedde ju inte i ett enda plötsligt steg. Istället handlade det om en gradvis förskjutning till ditt nuvarande jag.
Denna förändring pågår även i detta nu. Små, små förändringar gör oss till nya människor.

Skulle du blicka tillbaka om tio år, till den person du är när du läser detta, så kommer du förhoppningsvis känna samma sak igen: Medlidande och samtidigt stolthet.

Så fundera därför på vad ditt tio år äldre jag skulle säga till dig just nu. Kanske att du skulle ta tag i dina drömmar gällande att utbilda dig inom kiropraktik. Vårt dator- och skärmanvändande kommer att ha ökat behovet av fysisk omvårdnad markant. Att satsa på att utbilda sig inom fysisk omvårdnad är med andra ord ett säkert kort.

Passa även på att själv regelbundet bli behandlad så att du ligger steget före. Sikta också på att minimera ditt användande av skärmar och istället vara ute i skogen för att låta kroppen röra på sig.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *