däckhotell

Förvara däcken på däckhotell i Tyresö för att frigöra utrymme och säkerställa att däcken förvaras optimalt

Förvara däcken på däckhotell i Tyresö för att frigöra utrymme och säkerställa att däcken förvaras optimalt

editorial

Att förvara sina däck rätt under perioder då de inte används är avgörande för deras hållbarhet. Det är otroligt viktigt att ha bra däck på sitt fordon för att väggreppet ska kunna vara så bra som möjligt och framförallt eftersom bra däck kortar ner bromssträckan. Det kan helt enkelt vara avgörande för hur trygg och behaglig bilresan kan bli. Så hur ska däck förvaras för att hålla så bra som möjligt?

Mörkt, svalt och torrt är en bra miljö för bildäck 

Det optimala sättet att förvara däck är i ett mörkt och svalt utrymme som håller jämn temperatur. Däck ska absolut inte förvaras där det kan utsättas för hög värme och/eller solljus. Det torkar ut gummit och försämrar däckens slitstyrka. Förutom att hålla koll på däckdjupet så är det också viktigt att hålla koll på helheten, såsom hur gummit känns och ser ut. 

däckhotell

Däck kan till exempel förvaras i garage, källare eller förråd som håller bra temperatur, högst +15 grader är att föredra. Det är också viktigt att utrymmet inte är fuktigt och det kan därför vara bra om det finns ventilation som ser till att luftfuktigheten ligger på en bra nivå. Eftersom inte alla har tillgång till ett utrymme där däcken kan förvaras på bästa sätt så kan det bli aktuellt att hyra plats på ett däckhotell.

Däckhotell i Tyresö ger komplett däckservice i form av förvaring och byte

Förvarar man däcken på ett däckhotell så ska man kunna vara trygg med att miljön är optimal för just däckförvaring. Ytterligare en fördel är att de i regel också sköter däckbyte, vilket innebär att man själv inte behöver tänka på att flytta däck fram och tillbaka när de ska bytas. Är man i behov av däckhotell i Tyresö så kan man vända sig till Däck & Maskin Tyresö AB. Där är det möjligt att förvara sina däck i bra miljö och de utför även däckbytet, så att man kan ägna sin tid och ork till annat.