byggvagnar

Glasvagnar förhindrar skador

Glasvagnar  förhindrar skador

editorial

Oavsett yrke så har alla branscher sina speciella verktyg. Kirurger har skalpeller, tandläkare har munspeglar och bilverkstäder har smörjgropar. Det är viktigt att verktyg, maskiner och hjälpmedel anpassas efter behoven. Både för att underlätta arbetet, men även för att det ska kunna utföras på ett korrekt och säkert sätt. 

På verkstadsgolvet är det extra viktigt med korrekta verktyg, som är pålitliga och säkra. Anledningen är att man ofta arbetar med tungt eller ömtåligt gods och material som både kan göra skada och gå sönder. Att investera i hjälpmedel av bra kvalitet är inte bara viktigt för produktionen, utan även för de anställda och arbetsmiljön. 

 

Byggvagnar för alla behov

När det gäller förvaring och förflyttning krävs extra åtgärder för att förhindra skada på material och gods. Speciellt om materialet i fråga är mycket ömtåligt, som exempelvis glas. För sådana tillfällen finns glasvagnar. På dessa vagnar kan man enkelt förflytta stora ömtåliga glasskivor utan problem. Man kan även förvara dem stående på vagnen, eftersom glasskivor lätt spricker och kantstöts om de förvaras stående mot en vägg eller staplas på hög. 

Det finns även byggvagnar för andra ändamål, till exempel förflyttning av stengods, massiva bänkskivor, gipsplattor och lättrullade lagervagnar. 

 

byggvagnar

 

Nytt eller begagnat

Vissa tror att de sparar pengar genom att inte köpa korrekt hjälpmedel. Detta är inte bara fel, utan kan även leda till högre sjukskrivningssiffror och materialkostnader på grund av skadat gods. 

Professionella verktyg behöver inte vara dyra och det finns en stor begagnatmarknad för byggvagnar av olika slag. Genom att köpa begagnat sparar man både pengar och är miljövänlig. Givetvis får kvaliteten inte tummas på, så det är viktigt att alla vagnar är reparerade och besiktigade innan de säljs vidare. 

Tänk att det kan vara så enkelt att effektivisera sin produktion, ge sina anställda en god arbetsmiljö och samtidigt spara en slant!