Vi människor älskar trygghet och stabilitet. Inte konstigt med tanke på att våra förfäder kämpade för överlevnaden i en väld som var full av dödliga faror. I naturen är ju nämligen överlevnad, hunger och trötthet det naturliga tillståndet. Att stora delar av mänskligheten inte lever under dessa premisser just nu är resultatet av ett enormt slit från de generationer som har kommit före oss.

Men nu är det som om att det har slagit helt åt andra hållet. Vi gör nästan allt för att slippa fatta beslut som känns tuffa och måste vi ändå göra det så ska det helst vara någon annan som gör det åt oss. Det är nästan lite som att vi ger upp alla de möjligheter som våra förfäder kämpade så hårt för att vi skulle få.

Låt därför detta nya decennium bli en period då du tar tag i allt sådant som du vill göra men inte törs. Skriv ned detta redan nu ”År 2030 så ska jag ha…” och så fyller du i allt som du vill att ditt tio år äldre jag ska ha uppnått.

Sikta mot stjärnorna. Med tiden kommer du kanske att revidera en del av dina mål, och andra kommer inte att kännas intressanta, men genom att ställa målet högt så kommer du att nå längre än vad du just nu kan föreställa dig.

Har du till exempel tänkt att skaffa ett eget ställe i huvudstaden så kan du redan nu börja kolla efter en flyttfirma i Stockholm, till exempel Flyttfabriken. Så enkelt har du tagit ditt första steg på vägen och nu är det bara att ta nästa.

Resan till stjärnorna består nämligen av små steg i taget. Men genom att applicera ihärdighet och målmedvetenhet så kommer du till slut att komma fram. Behöver du en påminnelse om varför du gör något så är det bara att kika på den där lappen som du skrev i början av 20-talet.