Föreställ dig att du hittat ditt drömställe på Österlen. Det är ett charmigt sommarställe, men med ett stort renoveringsbehov. Du älskar att snickra och renovera, men ibland behöver du lite extra hjälp. Ett sätt är att bjuda in några vänner som tilldelas uppgifter som behöver göras, och ni arbetar tillsammans som ett arbetslag. 

Det kan vara att röja i trädgården, städa ur boden eller kanske mura om en vägg. Ni är alla roade av husrenovering och det blir en kul arbetshelg. Du har inte hunnit fixa i ordning köket ännu, men du vill gärna bjuda vännerna på fest efter arbetspasset. Kolla in http://www.rokenbysonesson.se/ för en catering i Simrishamn som kan hjälpa dig.

 

Välj mellan olika bufféer

Buffé är ett smart alternativ för en sommarfest. Ett uppdukat bord med många olika rätter som man plockar bland, allt efter lust och smak. En buffé passar bra att ha som sommarmat, där man antingen dukar upp inomhus och tar med sig maten ut i trädgården, kanske i ett partytält. 

Är ni minst tio personer kan ni beställa till exempel örtmarinerad kycklingfilé, pastasallad, fetaost och spenatpaj, rostbiff och rostad lök, bröd och tillbehör. En annan variant är en buffé med potatisgratäng, marinerad fläskfilé, varmrökt laxröra, grönsallad, marinerad kycklingfilé, bröd och tapenade och paj. 

 

 

Något för alla smaker 

De olika rätterna brukar falla de flesta i smaken, och alla brukar hitta någon favorit. Det är med andra ord stor variation på bufféinnehållet. Är det trots det något som saknas kan man alltid beställa sin specialbuffé. 

Är ni skaldjursfantaster finns även skaldjurbuffé att beställa. Ett dignande bord med havets läckerheter. Är ost en favorit, varför då inte slå till med ett ostfat med olika sorters ostar, bröd och marmelad? Det återstår bara att samla vännerna, se till att det finns arbetshandskar till alla och sätta igång med husrenoveringen.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *