Hur mycket man än planerar för det bästa så händer ibland det värsta. Livet har en förmåga att kränga och svänga efter eget behag och ibland blir det inte riktigt som man hade tänkt sig.

Detta gäller speciellt förhållanden. Även om vi är upp över öronen förälskade när vi träffas så utvecklas vi ibland åt olika håll under relationens gång. Det är därför kommunikation är så viktig när man jobbar på sin tvåsamhet. Det gäller att från stora händelser i livet till de små vardagliga sakerna. Man måste helt enkelt hålla varandra uppdaterade på hela spektrat av upplevelser och tankar.

Annars är det lätt hänt att man en dag känner att man är tillsammans med en person som man inte riktigt känner längre. Ibland kan det vara försent att då rädda förhållandet, även om man faktiskt fortfarande kan älska varandra.

Det går inte att underskatta den frustration som då kan uppstå över den situation som man har hamnat i.
Man vill hitta någon att skylla på, oförmögna att möta vår egen roll i ett skeende, och kan då känna en djup ilska inför vår tidigare partner.
Detta gör att det är svårt att föra en konstruktiv diskussion om hur man ska ta nästa steg: Till livet efter förhållandet.

Situationen är förstås extra känslig om man har barn tillsammans. Då riskerar föräldrarnas dåliga relation att spilla över på barnen.

I dessa situationer är det en god idé att söka professionell hjälp utifrån. Att hitta en objektiv part som kan medla fram ett tillstånd där alla känner sig nöjda. 

Advokatfirman O&P har lång erfarenhet av just sådant här arbete. Firman finns i Göteborg och du hittar mer information om den https://advokatfirmanop.se/sv.

Ibland kan det kännas skamset att behöva få hjälp utifrån, men för allas bästa så kan det vara det klokaste valet i en känslig situation.