Når ljuset in i dina rum, lika klart som det en gång gjorde? Om inte så kanske det är dags att byta. Under vinterhalvåret tillbringar svenska folket mycket tid inomhus. På senare tid har det blivit mer än någonsin. Kanske arbetar du hemifrån? 

Förändringarna har lett till att många börjar fundera över sin boendesituation. Men vid hus eller lägenhetsförsäljning kan det vara bra att se över sina fönster. Vid visning ska allt vara på topp och nya fönster kan verkligen höja värdet på din bostad. Eller så kanske du trivs alldeles utmärkt med din bostad och vill stanna för evigt? Du kan ha funnit din plats på jorden och vill förvalta din bostad så bra du bara kan.

Pengar att tjäna

Att investera i nya klarglasfönster kan vara ett uppsving för ekonomin. Dragiga fönster är energitjuvar. Moderna fönster håller kvar värmen inomhus, där den ska vara. Miljön skonas, i takt med att behovet av uppvärmning minskar. Nyare fönster minskar risken för inbrott, då de är svårare att bryta upp. 

Sidohängda fönster är mycket prisvärda och praktiska. Ditt hem får ett minimalistiskt utseende. Fönstren är i regel tillverkade av långsamt växande furu av högsta kvalitet. En liten kärleksförklaring både till den som köper och till de högt värderade skogarna i landet. 

Skräddarsydda lösningar

Du kan med gott samvete investera i fönster som är sidohängt. Kvalitet är viktigt, likaså rätt prislapp. Långsamväxande furu, eller kärnvirke är dessutom det bästa valet för miljön. Trä är ett nedbrytbart material, till skillnad från PVC eller plast. Materialet är levande, andas bättre och har en lång livslängd. 

PVC-fönster klarar tyvärr inte av uv-strålning lika väl som trä. Plast är dessutom knappast något vi vill lämna över till nästa generation. Hos Klarfönster har man lyckats skapa både låga u-värden och hög kvalitet. Detta är viktigt, då u-värdet mäter isoleringsförmåga.