advertorial

Sylt är en produkt som kan tillföra söt och god smak till allt från frukostflingorna till bakverket. Det finns dessutom många olika smaker som passar beroende på vad man ska ha sylten till. Förutom att sylten smakar väldigt bra så kan den även tillföra bra ämnen om den består av äkta bär. Till exempel så innehåller blåbär, jordgubbar och hallon många nyttiga vitaminer, fibrer och andra bra ämnen. 

Sylt kan passa till dagens alla måltider

Det är som sagt väldigt gott med en klick sylt till frukosten, antingen i gröten eller på flingorna för att det ska bli extra smakrikt. Men sylt passar inte enbart till frukosten, den gör sig även väldigt bra till pannkakslunchen eller middagen med köttfärsbiffar. Det är helt enkelt en produkt som tillför det lilla extra till många olika måltider.

jordgubbssylt utan socker

För att inte tala om hur många bakverk och tårtor som blir riktigt goda med sylt som ingrediens. Det kan vara så enkelt att man blandar i lite jordgubbssylt i grädden för att få den perfekta fyllningen till tårtan eller bakverket. Andra gånger kan en klick sylt i en kaka vara helt perfekt. Det finns dock en nackdel med denna goda produkt, det är att sylt vanligtvis innehåller väldigt mycket socker.

Väljer man sylt utan socker så kan man minska sitt sockerintag

Som tur är så finns det en enkel lösning på problemet om man vill minska sitt sockerintag, det är att välja sylt utan socker. EASIS är ett företag som har massor av produkter utan tillsatt socker och sylt är inget undantag. Till exempel så har EASIS en jordgubbssylt som innehåller 80 procent färre kalorier jämfört med traditionell sylt.

Trots det så har sylten fortfarande massor av smak. Istället för tillsatt socker så innehåller jordgubbssylten sötningsmedel och är tillverkad av 50 gram frukt per 100 gram. Det är ett bra alternativ till ”vanlig” sylt.