För att få hjärnan att verkligen koppla av emellanåt så kan det vara bra att lägga bort telefon eller surfplattan och stänga av datorn eller TV:n. På skärmarna dyker hela tiden en massa intryck upp som kan göra det svårt för hjärnan att verkligen koppla av. Det kan dock vara svårt att stänga av allt för att bara sitta rakt upp och ner och inte göra någonting, om det inte är så att man tycker om att meditera eller vill lära sig det.

Man får helt enkelt tänka ut vad man vill roa sig med istället, det kan till exempel vara att sticka, lyssna på musik, lägga pussel, läsa en bok, bygga något eller lösa en Rubiks kub. Trots att man utmanar hjärnan så kan det ändå kännas som att den får slappna av om man gör något som man tycker är roligt. Sen ska man såklart även se till att få ordentligt med god sömn på nätterna.

Rubiks kub är bra eftersom den stimulerar hjärnan på ett annat sätt än vad exempelvis ett TV-spel gör och man kan dessutom enkelt ta med den var man än går. Man kan utmana sig själv genom att lära sig lösa den på kortast möjliga tid, eller så kan man tävla mot en kompis om vem som kan lösa den först. Sedan Rubiks kub först uppfanns på 1970-talet så har det även kommit flera varianter på ”pusslet”. Idag hittar man alla möjliga färger och former som exempelvis pyramider och cylindrar. Det finns till och med de som har en kombination av flera olika former på bitarna i en och samma kub. 

Hos Mastercubestore finns ett brett urval av diverse IQ-utmaningar, däribland flera olika Rubiks kuber och varianter på dem. De har fler än 700 olika produkter i sitt sortiment fördelat på 40 olika varumärken och de erbjuder snabba leveranser samt förmånliga priser.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *