Du och din gamla trotjänare på fyra hjul är ett riktigt radarpar. Till skillnad från allt annat i livet, fru, barn och till och med din katt, kommer din bil inte att lämna dig. Inte om du får ha någonting att säga om det. Men lite nervöst är det allt när den där lampan om att du borde kolla motorn återigen börjar lysa rött när du är på väg hem till Gävle. Er tid tillsammans kan ju inte ta slut nu. Det är säkert ingen fara, tänker du. 

Men det är alltid bäst att vara på den säkra sidan, tänker du, och svänger av vid en bilverkstad i Gävle. På verkstaden konstateras det att du gjorde fel val att komma dit med bilen. Inte för att den inte var sönder och i behov av reparation. Tvärtom. Men när motorlampan lyser rött ska du stanna där du är. Istället borde du ha ringt verkstaden från den plats där lampan först började lysa. 

 

Verkstaden fixar bilen

Jaha, det var ju inte så lätt att veta. Man kan ju inte hålla reda på allting här i världen. Än mindre vad de små lamporna på instrumentpanelen kan tänkas betyda. Det är väl sådant man har verkstaden till? Seså, nu kan väl de duktiga mekanikerna på bilverkstaden i Gävle hjälpa dig med problemet så att du kan rulla hem igen. Nu kan de väl säga att det inte är någon fara med bilen, att de kommer laga den och helst av allt inte ta så mycket betalt för besväret. 

Med tanke på hur mycket bilen betyder kanske du ska ändra attityden. Men mekanikerna är proffsiga, och de vet vad de ska göra. Naturligtvis lagar mekanikerna din bil åt dig. Naturligtvis ser de till att din bil inte går i graven i förtid. Men till nästa gång vet du vad varningslampan betyder.