värmepumpar

Lönsamt att installera en värmepump

Lönsamt att installera en värmepump

Genom åren har kostnaden för att värma upp sin bostad stigit avsevärt och man kan göra en hel del för att minska den. Ett alternativ är att installera en värmepump, vilket är en bra lösning för att sänka elkostnaden. Det finns idag flera alternativ att välja bland, när det gäller värmepumpar. Från enklare och billigare lösningar till de som är dyrare och mer hållbara.

En luft-luftvärmepump är perfekt i hus med direktverkande el. Genom att installera den värmepumpen får du en jämnare inomhustemperatur och slipper den torra luften från el-element. Jämförelsevis är installationskostnaden låg och du kan spara upp till 50%. Fördelen med en sådan pump är att den även kan fungera som luftkonditionering varma sommardagar.

Med en luft-vattenvärmepump kan du göra en högre besparing, speciellt på platser där det är lite mildare klimat. Här kan du göra en energibesparing på upp till 60%, beroende på vilken uppvärmning du har idag.

Bergvärme är ytterligare ett alternativ, som via berggrunden får sin energi, där det nästan är lika temperatur året runt. Fördelen med den här uppvärmningen är att man får en säker drift med mindre service med en mycket lång livslängd. Genom att investera i ett sådant alternativ får man ha i beräkningen att kostnaderna är relativt höga. Men samtidigt tänka på att det är en säker, trygg och ett miljövänligt uppvärmningssystem för alla typer av byggnader, små som stora och privata som offentliga.

Om du är osäker och funderar på vilken värmepump du ska välja till ditt hus, kan du få hjälp av Crilles VVS och Värmepumpsteknik när det gäller installation av värmepumpar i Hultsfred. De är specialiserad på installation, men säljer även värmepumpar och utför service. Förutom det, så är de även specialiserad på luftkonditionering i privata bostäder, på kontor eller andra ställen det behövs kyla. Hit kan du även vända dig om du har några frågor.