arborist Skåne

På jakt efter arborist i Skåne

På jakt efter arborist i Skåne

editorial

På jakt efter arborist i Skåne

När jag ibland drömmer mig bort kring att skaffa mig en annan karriär så hamnar jag alltid i yrket arborist. Jag tror att det handlar om en längtan tillbaks till barndomen och kunna få klättra i träd igen. Men allvarligt talat, jag älskar naturen och tanken på att hjälpa till att ta hand om träden lockar mig.

Arborister är experter på träd. De är utbildade inom arborikultur, dvs. odling och skötsel av träd. Arborister använder en mängd olika verktyg för att beskära, gödsla och på annat sätt underhålla träd. De arbetar också med trädborttagningsföretag för att ta ner träd som är för stora eller för nära kraftledningar eller byggnader.

arborist Skåne

Utbildning krävs

För att bli arborist måste man genomgå ett utbildningsprogram och avlägga ett prov. Vissa arborister blir också certifierade av International Society of Arboriculture. Arborister behöver vanligtvis en egen lastbil och utrustning, inklusive stege, motorsåg och andra verktyg anpassade för just klättring så som sele, rep, hakar etc. Att ha ett säkerhetstänk är så klart viktigt för en arborist. Och inte bara säkerheten för en själv. Det handlar ju ibland om att kapa träd och då måste man se till att varken människor eller byggnader runtomkring blir skadade.

Som arborist måste du även ha kolla på alla olika trädsorter som finns i Sverige och vilka sjukdomar de kan drabbas av. Detta är viktigt för att kunna ge träden bästa möjliga vård. Ibland kan man behandla och in andra fall måste man ta bort träd för att se till att de sjukdomar eller skadedjur som finns i trädet, inte sprids vidare till närliggande träd.

Om du letar efter en karriär där du arbetar utomhus, är aktiv och hjälper till att ta hand om miljön, kan arborist vara något för dig. Och behöver du av någon anledning hjälp med ett träd i din trädgård, vet du nu vem du ska anlita. En arborist i Skåne löser dina problem på nolltid.