Tandläkare Järfälla

Snygga tänder i Järfälla med magicaldental.se

Snygga tänder i Järfälla med magicaldental.se

Det kan låta som ett trolleri, och det är det också om man jämför bilder på tänderna före och efter en tandreglering eller implantat. Numera finns det så fina material att konstgjorda tänder ser ut som äkta och sitter ordentligt fast i munnen. Är du beredd på ett underverk kan du till exempel boka tid hos magicaldental.se och be dem berätta om sina behandlingar.

Tandställningar behöver inte synas så mycket. Det finns skonsamma skenor i plast som du byter ut allt eftersom tänderna korrigeras.Har du tänder som växer helt fel, kan tandläkaren ta bort dem. Har du små gluggar i munnen dras de ihop, men har du större tomrum finns det implantat du kan välja. 

Vanliga lagningar som behövs

Har du bitit av en del av en tand, bör du beställa tid för lagning så fort som möjligt. Tandens yta skyddar mot kariesangrepp, och det är enkelt och snabbt att få en ny fyllning gjord. Det är förargligt när en seg kola tar halva tanden med sig, men det är lätt att åtgärda.

Rotfyllning kan behöva mer än ett åtgärdstillfälle, och det är helt normalt. Tandläkaren måste få bort allt som är inflammerat och se till att det är så rent som möjligt. Även besvärliga fall går att göra något åt, så boka en tid och gå inte och lid i onödan. 

Det går att delbetala

Ekonomin kanske känns som ett problem, för bara en vanlig kontroll kostar en slant. Men du får tänka på hur mycket proffskunskap och teknisk utrustning som ska finnas på kliniken, och att kunna behålla munhälsan sparar både pengar, tid och besvär längre fram. 

De flesta tandläkare har erbjudande om delbetalning, och samhället har också vissa subventioner för tandvård. Därför är det viktigt att man inte åsidosätter sin munhygien utan ser till att laga det som behövs.