Amino eller aminosyror som det heter, är de beståndsdelar som hjälper till att bygga upp protein i våra kroppar. Dessa proteiner som amino hjälper till att bygga upp är viktiga för en hel del olika saker i våra kroppar. Vi behöver proteinet för vår ämnesomsättning, immunförsvar och för våra muskler. För att dessa funktioner i kroppen ska kunna fungera på ett optimalt sätt så behöver vi tillföra amino till kroppen. Vi vill göra allt för att hjälpa kroppen framåt.

 

Sambandet mellan amino och vår träning

Det är väldigt viktigt att äta extra amino under den tid som man motionerar eller tränar mycket. När vi tränar för att bygga upp våra muskler så är det viktigt att vi får i oss en mängd olika aminosyror. De är grundläggande för att vi ska kunna utvecklas ordentligt, varje aminosyra har  sin unika roll för hur den hjälper kroppen. Man kan till exempel välja ett kosttillskott i form av ett proteinpulver för att få i sig sina aminosyror under tiden som man tränar. Men dessa innehåller en hel del andra ämnen också som kan konkurrera om upptaget. Därför är det bäst lämpat att man använder sig av ett enskilt tillskott för att kunna ta tillvara på aminosyrornas egenskaper. 

 

 

Essentiella och icke-essentiella aminosyror

Det finns tjugo olika aminosyror som bildar de proteiner våra kroppar behöver. Av dessa tjugo så är det åtta stycken som kroppen inte kan tillverka själv, på egen hand. Dessa kallas för essentiella syror och de är livsviktiga för oss människor att få i oss via den mat som vi äter. Vi kan inte lagra dessa i kroppen och därför måste vi se till att fylla på med de essentiella aminosyrorna varje dag genom vår kost. De icke-essentiella kan kroppen bilda på egen hand. Men de essentiella aminosyrorna är fortfarande nödvändiga för själva tillverkningsprocessen.